Steigler Zweiglet Siller 2020 (BIO)

A régóta ismert és hazánkban komoly hagyományokkal rendelkező siller a testesebb rozék kategóriájába is tartozhat, mely visszafogott és elegáns vörösboros jellegével, valamint komplexebb szerkezetével tűnik ki. Egy igazi „ételbarát gasztrobor” várja, hogy újra felfedezzék a borok tengerében. Széles körben megismerve értékeit a hétköznapok jóivású bora válhat belőle minden borkedvelő örömére. 

Az organikus művelésű zweigeltünkből készült az új siller borunk, mely a Steiger dűlő terméseként került feldolgozásra. A 3 napos héjon áztatásnak köszönhetően megjelenésében fénylő világos rubin árnyalatban pompázik „piros” borunk. Illatában intenzíven kibontakozó piros bogyós gyümölcsök uralkodnak, melyben ribizli, meggy és cseresznye dominál. Kóstolva ropogós savak nyújtanak friss lendületet és viszonylag jól érlelhető feszes, de könnyen érthető letisztult szerkezetet. Az illatban megjelenő aromatika érezhetően tovább él ízében is, amit kellemesen fanyar lédús gyümölcsök rétegeznek. Filigrán, könnyed, karcsú test jellemzi ízbeli körvonalait, amit a szőlő héjából kinyert frissítő cserzőanyagok fűszereznek. Lecsengésében a légies, szinte súlytalan vörösborok emlékeit idézi, amit a fajtára oly jellemző aromatika tesz könnyen felismerhetővé.

Az év minden szakában, de kiemelten a nyári hónapokban jól behűtve meglepően nagy gasztronómiai élményt tud nyújtani ez a kategória. A megfelelő ételek párosításával szerepe így még kiemelkedőbb. Tökéletes párosítást alkothat számtalan tipikus piros színű ételeinkhez, jellemzően a fűszerpaprikán alapuló fogásokhoz a halászlétől a paprikás csirkéig, a lecsó különböző variációján át akár a paradicsomos tésztákig és pizzákig.

Palack ár:
2 100 Ft (2 800 Ft/l)